a

Menu

Live getekend verslag tijdens jullie bijeenkomst 

Steeds vaker wordt tijdens een bijeenkomst een zakelijk tekenaar (graphic recorder) ingehuurd om live getekend verslag te doen. Dit noemen we ook wel visuele notulen. Niet voor niets is dit werkveld snel in opmars geraakt. In dit artikel delen we 5 redenen waarom je een live getekend verslag zou moeten laten maken tijdens jullie bijeenkomst.

1. Een getekend verslag houdt de aandacht vast

Mensen hebben van nature een korte spanningsboog. Langer dan 10 minuten geconcentreerd moeten luisteren is vragen om problemen. Vanaf dat moment moeten ze voortdurend de strijd aan gaan met  hun eigen afleidende gedachten. Als er live wordt meegetekend kunnen ze hun aandacht projecteren op de tekening die ontstaat en zijn ze op die manier tóch betrokken bij de inhoud.

2. Een getekend verslag maakt abstract concreet

In ons werk hebben we een geheel eigen taal gecreëerd. Tijdens bijeenkomsten vliegt ongemerkt het jargon om je oren. Jargon is heel rijk, maar tegelijkertijd heel arm. Het is namelijk per definitie hoog over en abstract. Het gevaar daarvan is dat we dénken dat we elkaar goed hebben begrepen, maar aan het einde van de bijeenkomst staan we buiten met een hoog over visie, zonder concreet beeld voor ogen wat we nu echt gaan doen. Dit is voor veel mensen een grote bron van frustratie en precies de reden waarom je tijdens bijeenkomsten vaak de zucht hoort: ‘Hier hebben we het toch al over gehad?’. Precies. Tekeningen kunnen niets met het abstracte niveau en de interactie met een zakelijk tekenaar of graphic recorder zorgt ervoor dat jullie gedwongen worden tot de kern te komen. In het getekende verslag wordt het abstracte ineens concreet. 

3. Tekeningen zorgen voor erkenning van ideeën 

Hoe vaak voelen mensen zich niet genoodzaakt om zichzelf te herhalen? Dit komt omdat ze eraan twijfelen of ze goed begrepen zijn, of ze wel gehoord worden en of hun ideeën een plek krijgen in het grotere geheel. We zijn slechte luisteraars, omdat we voortdurend bezig zijn met het vormen van onze eigen mening en wat we zelf willen inbrengen. Als je in het getekende verslag ziet dat je gehoord bent, kun je ontspannen. Je ziet dat je ideeën een plek hebben gekregen en hoeft jezelf niet onnodig te herhalen.

4. Live tekenen biedt entertainment

Een bijeenkomst krijgt een bijzondere sfeer als er een tekenaar aanwezig is die live het verslag tekent. Het begint allemaal met een groot wit vlak en tijdens de bijeenkomst komt op magische wijze een plaat tot stand die ook nog eens recht doet aan alles wat er gezegd is. Dus wil je van je bijeenkomst iets speciaals maken? Huur dan zeker een tekenaar in voor het verslag. 

5. Je staat buiten met een tastbare opbrengst

‘Ik ben benieuwd of er nog iets gebeurt met de uitkomsten van deze bijeenkomst’. Hoe vaak heb je jezelf dit niet horen zeggen? Alles is op flappen geschreven, of in notulen terecht gekomen, maar je hebt er weinig vertrouwen in. De flappen worden opgerold en eindigen ergens in een hoekje van een kantoor. De notulen verdwijnen ergens in je mailbox. Een tekening heeft als voordeel dat het uitnodigend is. Een tekening hoort aan de wand, die wil gezien worden. En alleen al dat effect, dat de plaat ergens in zicht hangt, waar je langsloopt houdt de dialoog wakker. Kortom: een live getekend verslag heeft alleen maar voordelen.

Ook een keer ervaren hoe waardevol een zakelijk tekenaar of graphic recorder is voor jullie bijeenkomst? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgaaf!