a

Menu

Heb jij dat ook?

De laatste dagen van december begint het te kriebelen. Een nieuw jaar komt eraan. Nieuwe rondes, nieuwe kansen. Je neemt je voor dingen anders/beter/ sneller/langzamer/gezonder/met meer aandacht te doen.

Voor je het weet is het half januari en realiseer je je dat je weer in oude patronen bent vervallen. Opgeslokt door de waan van de dag. Oei, wat zijn oude gewoonten toch hardnekkig!

Ook in ons werk sluipen er ongemerkt allerlei patronen in. Of ze nu effectief zijn of juist helemaal niet, daar staan we vaak niet eens bij stil. Te druk, te veel te doen om onszelf achter de oren te krabben.

Wat zo jammer is aan die waan van de dag is dat we weleens vergeten open te staan voor nieuwe ideeën. Het goede nieuws is: je kunt met kleine veranderingen een groot verschil maken op je werkplek.

De eerste verandering: hang eens wat prikkelende posters op. In het kantoor, bij het koffiezetautomaat, in de gang. Even de boel wakker schudden.

 Download 5 prikkelende posters 

De tweede verandering: Anders samenwerken voor meer energie en inspiratie:

Spreek tot de verbeelding
Doorbreek de informatiestroom en begin inspirerend te communiceren. Gebruik bijvoorbeeld tekeningen om je boodschap te verduidelijken. Dit is voor jou leuker, maar óók voor je collega’s. 
Zakelijk tekenen leren? www.huisvanverbeelding-academy.nl
Je kunt ook eens met je hele team een workshop volgen.

Inspirerend Leiderschap begint bij jezelf
Emoties zijn besmettelijk. Ook jouw emoties. Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Voel jij je gestrest en opgejaagd? De mensen met wie jij werkt voelen dit haarfijn aan. Jouw energie heeft invloed op de energie van anderen. Neem daarom af en toe bewust afstand van je werk. Even lummelen mag best. 

Strategische doelen bereiken via creatieve wegen
Meerjarenstrategie, strategische personeelsplanning,  toekomstbestendige visie en missie. 
Onderwerpen die we geneigd zijn vooral rationeel te benaderen. Daarmee sluiten we een deel van ons denkvermogen buiten. Door te kiezen voor creatieve wegen ontstaat er meer energie en inspiratie. Lastig? Laat je sessie dan begeleiden door een creatieve facilitator.