a

Menu

Van vraag naar concreet resultaat met visuele werkvormen

Ieder team kent het: plannen liggen op de plank te verstoffen, er staan nog een paar flip-overs in een hoek van een eerdere brainstormsessie. De ideeën zijn er wel, maar er is nog niets van terecht gekomen. Jullie willen wel tot actie komen, maar weten niet precies hoe. De waan van de dag overheerst en leidt het team af van de zaken die jullie eigenlijk zouden willen oppakken.

Zo zonde! Want eigenlijk hebben jullie veel meer zin om je mouwen op te stropen en te starten met een fris nieuw idee. Het zou geweldig zijn om met het hele team de koppen bij elkaar te steken en de creativiteit eens flink te laten stromen. Er zitten genoeg dwarskijkers, frisdenkers en oude-rotten-in-het-vak in het team om tot mooie ideeën te komen en ook nog te verzinnen hoe ze uitgevoerd kunnen worden. Dus de belangrijkste ingrediënten zijn aanwezig.

Maar hoe organiseer je het? Hoe krijg je voor elkaar dat je als team eens op een andere manier gaat brainstormen? Wat kun je doen om de nieuwe plannen echt nieuw te laten zijn en los te komen van wat er al is? Wat kun je inzetten om buiten de gebaande paden te komen? Hoe zorg je dat alle teamleden zich gezien en gehoord en dus deel van de plannen voelen zodat ze worden gedragen?

Een inspirerende visuele sessie biedt uitkomst!

Of het nu om een korte sessie gaat of om langere transformatie trajecten, visueel werken biedt een uitkomst. Door te werken aan een zelfde beeld voor ogen ontstaat gezamenlijke focus. Dankzij een visuele roadmap hebben jullie ook een zichtbaar en concreet actieplan.

Als er geen beweging in een project zit: werk visueel. 

Vind je dit interessant en wil je weten hoe wij jullie sessies op een visuele, creatieve manier kunnen begeleiden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een inspirerende visuele sessie!

Workshop Visueel_Notuleren

Van vraagstuk naar concreet resultaat met interactieve, visuele werkvormen

Wij starten vanuit jullie vraag om verandering

We bespreken vooraf de verschillende uitdagingen en doelstellingen waar je als team of afdeling mee worstelt. Daarna ontwerpen we één of meerdere sessies op maat om jullie van A naar B te brengen.

Onze talentvolle strategen zorgen voor creativiteit, interactie en visuele werkvormen. We hebben een vernieuwende en creatieve aanpak waarin jullie zowel individueel als samen werken en waarin iedereen zich gezien, gehoord en gerespecteerd voelt.

Start van de sessie: vraagstuk

Samen met het team gaan we op ontdekkingstocht. Jullie nemen een situatie voor ogen waarin er in het klein al eens gebeurde wat jullie voor ogen hebben. Wat gebeurde er? Wie waren betrokken? Wat was jouw aandeel? Hoe zag het eruit? Met verhelderende vragen brengen jullie methodisch de kracht die al in het team aanwezig is naar boven. Zo gaan jullie op zoek naar haakjes waaraan we het uiteindelijke ideaal plaatje kunnen ophangen.

De sessies die wij ontwerpen en faciliteren zijn praktisch, aansprekend en inspirerend voor jou en je team. Live, op een inspirerende locatie, hybride of online mogelijk.

Interactieve visuele sessie

Ideaal toekomstbeeld

“A dream you dream alone is only a dream. A dream you dream together is reality.”—Yoko Ono

Een vraagstuk los je niet op door vanuit de waan van de dag op zoek te gaan naar oplossingen. Dan zit je er met je neus te dicht op. Ons brein is geneigd zo snel mogelijk van A naar B te denken. Daarom komen we vaak op snelle, voor de hand liggende oplossingen. Maar dit zijn lang niet altijd duurzame oplossingen.

Daarom helpen we jullie om van een afstandje te kijken. We zoomen uit om het grotere plaatje te kunnen zien. We doen dit door een langere termijn droom of ambitie vast te stellen en dit te vertalen in concrete uitkomsten.

Waar merk je aan dat jullie het ideaal hebben bereikt? Wat doen jullie? Waar zijn jullie goed in? Op een creatieve manier brengen jullie zelf in beeld hoe de gewenste situatie er over een aantal jaar uitziet.

interactieve visuele sessie

Uitstralen en de boodschap overbrengen

We keren weer terug naar het nu. Jullie weten wat jullie willen en ook waar jullie uit willen komen. De vraag is nu hoe jullie het gaan uitstralen. Want om bij het ideaal plaatje uit te komen heb je het hele team, de hele afdeling of zelfs de hele organisatie of de hele afdeling nodig en het begint bij jullie. Hoe gaan we jullie collega’s meenemen? Welk verhaal vertellen jullie? Welke beelden gebruiken jullie? Kortom; hoe stralen jullie vanaf nu uit waar jullie straks met z’n allen willen zijn?

interactieve visuele sessie

Concreet resultaat van de inspirerende visuele sessie

Verandering gaat niet over een nacht ijs. Daarom is het belangrijk om tijdens de sessie goed stil te staan bij hoe jullie verder gaan. Hoe duidelijker jullie voor ogen hebben waar jullie gezamenlijk willen uitkomen, hoe gemakkelijker en leuker de weg er naartoe wordt. Wat jullie hierbij bedenken wordt ondersteund door het visuele eindverslag dat wij tijdens de sessie/ reeks sessies hebben getekend. Deze visuele notulen nemen jullie mee terug om jullie verhaal te ondersteunen en collega’s mee te nemen.

Ja, dit wil ik!

Zie je na het lezen van deze informatie voor je hoe een sessie als deze verloopt en ben je geïnspireerd geraakt?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de creatieve krachten van jouw team?

Voel je de energie al borrelen en heb je tijdens het lezen je mouwen al opgestroopt?

Of heb je een tof idee dat je niet hebt teruggelezen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden ervoor?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee of een inspirerende visuele sessie voor jou de meest passende oplossing is. En wie weet… inspireren wij elkaar binnenkort!

Alvast starten met zakelijk tekenen?

Naast de in-company trainingen die we verzorgen, kun je ook individueel (of met een team) deelnemen aan onze zeer uitgebreide online training Zakelijk Tekenen.

Benieuwd? Neem een kijkje in onze academie en bekijk de reviews van mensen die je voor gingen: www.huisvanverbeelding-academy.nl/zakelijk-tekenen.

Deze training volgen in een inspirerende ruimte?

Wij begrijpen hoe belangrijk een creatieve omgeving is!

In het centrum van Den Haag hebben wij ons Huis van Verbeelding. Een frisse en kleurige ruimte, speciaal voor mensen die in een uitnodigende omgeving aan de slag willen.

De ruimte is ook beschikbaar voor onze trainingen. Als je een training boekt kun je met een aantrekkelijke korting gebruik maken van deze creatieve ruimte met goede koffie. Uiteraard komen we ook in-company. Vraag naar onze interessante combi-deals!