a

Menu

Visuele verslaglegging en ondersteuning presentatie ConsultAssistent 

ConsultAssistent *) is een app die patiënt en arts ondersteunt bij het poliklinisch consult in het ziekenhuisDeze vernieuwende app is genomineerd voor een prijsOm die prijs te kunnen winnen mocht het team achter de app een pitch geven van 2 minuten. Zonder tekst, alleen bulletpoints en slechts één PowerPoint slide! 

Een van onze tekenaars, Bianca, maakte daarom een praatplaat iopdracht. Een digitale tekening die de mondelinge presentatie visueel ondersteunt en versterktEen visueel verlag van het procesdat de aandacht vasthoudt en prikkelt. De kernpunten benadrukt, zonder dat het ten koste gaat van de inhoud. En ook nog goed zichtbaar op een groot scherm. 

De medische sector staat niet direct bekend om haar creativiteit. In een branche waar mensenlevens er vanaf hangen, is beheersing en risicovermijding natuurlijk prioriteit nummer 1.  

Protocollen, richtlijnen, kwaliteitseisen zijn niet weg te denken. Toch is een creatieve aanpak op sommige momenten wél mogelijk en is visuele verslaglegging écht een toegevoegde waarde. 

 

De opdracht begint met een kennismaking. Bianca spreekt met de opdrachtgever af in het ziekenhuis. Je weg vinden in zo’n ziekenhuis is best een uitdaging. Daarom gebruiken veel ziekenhuizen tegenwoordig visuele bewegwijzering. Denk aan gekleurde banen op de vloer die je gemakkelijk kunt volgen. Bianca houdt wel van een uitdaging. Na een korte zoektocht komt ze aan op de plaats van bestemming. 

Samen met de opdrachtgever gaat Bianca rond de tafel om het verhaal helder te krijgen. Om de kern vast te stellen en te bepalen hoe zij deze weer geven in de tekening.  

Bianca maakt tijdens het gesprek ook schetsen om een eerste sfeerimpressie te geven en te checken of zij en opdrachtgever ook daadwerkelijk op één lijn zitten. Een schets helpt daarbij enorm en spreekt tot de verbeelding!  

In het gesprek werken tekenaar en opdrachtgever samen om uiteindelijk de beste presentatie te maken.  

Na het overleg werkt Bianca de digitale tekening uit. In de plaat wordt alle informatie verwerkt, zoals de kernpunten, details, huisstijl en kleurgebruik. Bianca houdt rekening met alle wensen van de opdrachtgever. 

Het eindresultaat is een digitale tekening, die precies op 1 PowerPoint slide past en goed leesbaar is op een scherm. Een tekening die de mondelinge presentatie versterkt en zodanig opgebouwd is, dat het verhaal in een presentatie van slechts 2 minuten past, de aandacht vasthoudt en de verbeeldingskracht prikkelt. 

Wil jij ook een tekening voor jouw presentatie of pitch? Een tekening die jouw verhaal versterkt en ondersteunt? Neem contact met ons op via info@www.huisvanverbeelding.nl.