a

Menu

“Eindelijk echte mensen!”

Sinds de intelligente lockdown in Nederland in ging, heeft het team van Huis van Verbeelding zo’n 3 maanden al het werk van achter een beeldscherm kunnen doen. Hoe anders! Workshops Zakelijk Tekenen werden online georganiseerd. Individueel en in teamverband. Niet kunnen rondlopen in de ruimte en even stiekem over de schouders meekijken om te zien wie nog wat extra hulp kon gebruiken.

Via online systemen werden meetings bijgewoond en werd er door de tekenaars live meegetekend. Visuele notulen, online, vanuit huis. Met af en toe een ontplofte whatsapp groep: “Help, er gaat iets mis met het delen van mijn scherm! Wie ziet wat ik verkeerd doe?”

Praatplaten werden gemaakt. Dat deden we gelukkig al op afstand en was eigenlijk niet anders dan anders.

En veel mensen die -net als jij misschien- thuis zaten hebben onze online training Zakelijk Tekenen en Tekenen zonder je Talent gedaan.

“En, dat gaat eigenlijk best goed, heb ik gemerkt”, geeft tekenaar Marco aan. “Daarover geen klachten”.
“Maar het kan ECHT niet op tegen mensen in het levende lijve zien.  Oh, wat had ik dat gemist….”

In dit beeldverslag neemt Marco jullie mee naar de eerste LIVE interactieve workshop Zakelijk Tekenen sinds de intelligente lockdown. Deze workshop gaf hij samen met collega Annemarie. In opdracht van gemeente Hoeksche Waard. Een workshop waarbij zo’n 30 medewerkers creatief aan de slag gingen met de thema’s Samenwerking en Visie.

Voorbereiding op maat

Het voorbereidingsgesprek was nog wel online. Na dit gesprek met onze opdrachtgever hebben Annemarie en ik onze bestaande workshop Zakelijk Tekenen aangepast, zodat deze perfect aansluit bij de thema’s die voor deze groep belangrijk zijn. Het ging om Team Informatiemanagement en ICT Beheer. We hadden het idee om een moederbord te tekenen. Dat is de printplaat in een computer, die als basis dient voor alle apparatuur. We hebben die in de contouren van Hoeksche Waard vormgegeven. Als kennismaking en opwarmer konden de deelnemers allemaal zichzelf tekenen in de metafoor van iets dat te maken had met pc’s en randapparatuur. Erg grappig. Pakte in praktijk ook leuk uit!”

Workshop zakelijk tekenen in Corona tijd

Ook op locatie hebben we nog de nodige voorbereiding. Voordat de workshop start. De trainers zetten alles klaar en stemmen af met de opdrachtgever.

“Het was heerlijk dat we dit weer fysiek mochten doen, zoals dat heet. Offline. Met zijn allen zaten we op een heerlijke locatie. In de tuin. Aan het water”.

2: Workshop zakelijk tekenen in Corona tijd

Het was wel even wennen, want de huidige maatregelen vragen natuurlijk om aanpassingen. Daarom werd ook nog extra goed afgestemd met de locatie. Zo kunnen de trainers de deelnemers goed begeleiden.

In deze bijzondere setting, buiten en met al die ‘echte’ deelnemers, is het voor Marco en Annemarie extra genieten.

“Ik kon de mensen weer in hun ogen aankijken, ze van (redelijk) dichtbij van adviezen voorzien. Ik kon ze bijna aanraken, maar, dat mocht natuurlijk niet! (Anderhalf meter….). Ook de deelnemers zagen elkaar weer voor het eerst sinds de lockdown. Dat maakte deze dag extra tof! Van tevoren was ook gezegd dat het vooral een leuke dag moest worden, na die eenzame weken. En een leuke dag verzorgen…dat kunnen wij wel!”

Workshop zakelijk tekenen in Corona tijd

Tekenen bij hoge temperaturen!

Niet alleen Annemarie en ik waren op dreef. De weergoden ook, want de zon scheen volop en de temperatuur buiten was een uitdagende 30+ graden. De parasols waren een noodzaak. Niet alleen voor de deelnemers. Naast de desinfecterende handgel, vloeide ook het water en de zonnebrandcrème rijkelijk! Laat ik het zo zeggen, wat hadden eigenlijk geen warming-up nodig!

“De afwisseling en interactie op dit soort dagen zijn wat mijn werk zo leuk maakt. Je hebt veel contact met deelnemers en zet je volop in om het event voor de opdrachtgever een succes te maken”.

4: Workshop zakelijk tekenen in Corona tijd

Creativiteit stimuleren

Dankzij de goede voorbereiding met de opdrachtgever konden Marco en Annemarie een mooi programma samenstellen. Afgestemd op de deelnemers. Zodat zij in hun eigen vakgebied en vanuit hun eigen rol in de organisatie geïnspireerd raken om het zakelijk tekenen direct in praktijk te brengen.

Met al deze inhoud, de zon, de buitenlucht en de deelnemers hebben we een mooie, creatieve en zinvolle dag beleefd. Een hoop lol, nieuwe inzichten en veel enthousiasme gezien én gegeven. We hebben van de deelnemers prachtige en verrassende resultaten gezien. We hebben veel complimenten ontvangen en ook uitgedeeld natuurlijk! Man, wat was het weer heerlijk om dit live te doen!”

5: Workshop zakelijk tekenen in Corona tijd

Ook een Workshop Zakelijk Tekenen met jouw team?

In onze workshops kijken we altijd met deelnemers welke taal zij in hun werk gebruiken en op wat voor manier beelden ondersteunend kunnen zijn. In presentaties, werkvormen, trainingen en overleg met collega’s. 

Hierdoor hebben deelnemers meteen een vliegende start. Ze hebben direct een basis voor hun eigen visuele woordenboekje. Want iedere werksoort kent eigen thema’s, eigen jargon, eigen context en associaties. 

De komende tijd geven we een mix van online en offline workshops. Sommige teams komen alweer samen, andere teams werken nog online. Wil jij dit ook met je team? Mail ons dan even via info@www.huisvanverbeelding.nl voor informatie.